Welke cadeaus te geven op de bruiloft van een goede vriend?

Wanneer een goede vriend in je directe omgeving in het huwelijksbootje gaat stappen, is duidelijk wat er moet gebeuren: het wordt hoog tijd om een tof en onvergetelijk huwelijkscadeau voor hem en een tof kado voor haar te kopen, die het bruidspaar nog lang pleier zal gaan geven. Tegenwoordig is het echter best moeilijk om, als je een cadeau voor hem of een kado voor haar zoekt, op een originele manier uit de hoek te komen. Bijna alles is weleens eerder gedaan, dus dat wordt lastig. Toch valt het, als je je goed in de materie verdiept, best mee om een verrassend huwelijkscadeau te vinden om het gelukkige bruidspaar blij mee te maken. Gaat een goede vriend van je binnenkort trouwen? Dan kun je inspiratie opdoen uit onderstaande cadeaulijst.

1. Een gepersonaliseerd, authentiek straatnaambord voor het bruidspaar

Een ideaal en verrassend origineel geschenk dat je op de bruiloft van een vriend kunt geven, is een origineel gepersonaliseerd straatnaambordje laten maken. Dit authentieke bruiloftscadeau gaat ongetwijfeld in goede aarde vallen bij het kersverse bruidspaar. Zet er de namen van de bruidegom / bruid op, met daaronder de trouwdatum, en je bent al klaar. De pasgetrouwden kunnen dit ‘straatnaambordje’ bijvoorbeeld thuis in de hobbykamer ophangen of in de tuin aan de schutting of schuurmuur bevestigen. Origineel ben je zeker als je dit cadeau geeft!

3. Een hartgravure van glas, voorzien van een fraaie foto

Een topidee om aan een bruidspaar te geven, is een originele gravure van glas in hartvorm, met daarin een half doorzichtige foto van het getrouwde stel. Graveer uiteraard ook de namen en de trouwdatum in dit glazen cadeau. Een hart van glas wordt door de ontvanger(s) beschouwd als een lief cadeau en wordt – zo leert de ervaring – bijzonder gewaardeerd. De glasgravure is voorzien van een stevige standaard. Hierdoor kan deze een prominente plek krijgen op een schoorsteenmantel, een kast op in de vensterbank.

4. Een symbool voor een duurzame, lange relatie: geef een olijfboom

Tegenwoordig kun je prachtige luxe houten verpakkingen kopen, met daarin alles wat nodig is om een olijfboom op te kweken. De olijfboom is een prachtige boom, die in vooral warme oorden groeit. Maar ook in Nederland kun je olijfbomen laten opgroeien. Symbolisch mooi is dat deze boom staat voor vrede, liefde en voor goede, langdurige en intieme relaties. Een perfect geschenk dus voor een pasgetrouwd stelletje!

5. Een wijnkoeler voor de liefhebbers van een bourgondische levensstijl

Ten slotte is er nog één trouwcadeau dat sowieso niet onbesproken mag blijven in deze top 5 van huwelijkscadeaus. Dat is een gave wijnkoeler. Houdt het bruidspaar van een bourgondische levenswijze? Dan hoort daar op zijn tijd natuurlijk een roseetje of een goede witte of rode wijn bij! Belangrijk voor een optimale smaak is niet alleen de wijnkwaliteit, maar ook de temperatuur waarop de wijn gedronken wordt. Met een wijnkoeler kan het kersverse echtpaar de wijn altijd op een perfecte temperatuur drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *