Very Peri, de kleur van het jaar 2022

In 2022 wordt hij blauw gedragen! En niet zomaar blauw, maar “de warmste en vrolijkste van alle blauwtinten, een mix die inventiviteit en creativiteit aanmoedigt.” Dat wil zeggen, PANTONE 17-3938 Very Peri, een symbool van de stemming van het moment en de overgang die we doormaken, die ons opent voor een nieuwe visie terwijl we ons leven herschrijven.

Dit is de kleur die voor 2022 is gekozen door het Pantone Color Institute, een organisatie die in december 22 jaar lang de “Pantone-kleur van het jaar” kiest, dwz een kleur die trends en aankoopbeslissingen zal beïnvloeden in veel sectoren, van mode en meubels, tot grafisch ontwerp. Met zijn seizoenstrends, kleurpsychologie en kleuradvies werkt Pantone Color Institute samen met wereldwijde merken om de kracht, psychologie en sensatie van kleur effectief te benutten in hun ontwerpstrategieën.

Volgens pantone.com is 17-3938 Very Peri een nieuwe kleur, die niet voorkwam in de catalogus van het Instituut, en om deze te verkrijgen werden blauwe tinten gemengd met een roodpaarse kleur. Very Peri lijkt echter op de kleuren die we vaak in de natuur aantreffen, zoals lavendelbloemen en lichtpaarse vogels in verenkleed.

We leven in tijden van transformatie, zeggen de experts van het instituut, en PANTONE 17-3938 Very Peri is een symbool van het moment en van de transitie die we doormaken. Nu we uit een intense periode van isolement komen, veranderen onze opvattingen en normen, en zijn ons fysieke en digitale leven op nieuwe manieren versmolten. Digitaal ontwerp helpt ons de grenzen van de werkelijkheid te verleggen en opent de deur naar een dynamische virtuele wereld, waar we nieuwe mogelijkheden van kleur kunnen verkennen en creëren. Very Peri illustreert de versmelting van het moderne leven en hoe kleurtrends in de digitale wereld zich manifesteren in de fysieke wereld en vice versa.

“Het creëren van een nieuwe kleur, voor het eerst in de geschiedenis van ons onderwijsprogramma, weerspiegelt de wereldwijde innovatie en transformatie die plaatsvindt. Terwijl de samenleving kleur blijft erkennen als een kritieke vorm van communicatie en een manier om ideeën en emoties uit te drukken en te beïnvloeden, om betrokken te zijn en verbinding te maken, benadrukt de complexiteit van deze nieuwe tint blauw doordrenkt met rood-paars uitgebreide mogelijkheden. ”, legt Laurie Pressman uit, vice-president van het Pantone Color Institute.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *