In 7 stappen naar de perfecte verlovingsring

Het kiezen van een verlovingsring is een belangrijke beslissing. Deze ring is een symbool van je liefde en toewijding aan je partner, en een van de belangrijkste zaken tijdens een huwelijksaanzoek. Het belang van een mooie verlovingsring valt dus niet te onderschatten.

Zie je door de bomen het bos niet meer? Hier zijn enkele tips om je te helpen een keuze te maken:

Bepaal een budget

Voordat je begint aan jouw zoektocht, is het belangrijk om een maximumbudget te bepalen. Zo blijf je binnen je financiële mogelijkheden. Wanneer je naar een juwelier stapt, is dit waarschijnlijk een van de eerste vragen die men stelt om een eerste selectie te maken uit hun assortiment. Maak je geen zorgen: er is een ruime keuze voor elk budget.

Leer de smaken van je partner kennen

Denk na over de stijl en voorkeuren van je partner. Houdt ze van klassieke, moderne, vintage of unieke ontwerpen? Misschien hebben jullie samen al over verlovingsringen gesproken, of kan je subtiele aanwijzingen vinden in haar huidige sieradencollectie.

Kies het metaal

Verlovingsringen zijn verkrijgbaar in verschillende metalen. Zilver is een budgetvriendelijke optie. Toch kiezen de meeste mannen voor een verlovingsring in goud. Dit edelmetaal straalt pure luxe uit. Je kan gaan voor klassiek geelgoud, of voor het trendy witgoud. De laatste jaren wordt roségoud steeds populairder. Denk er wel aan dat het metaal dat je kiest moet passen bij de persoonlijke stijl en huidtint van je partner.

Overweeg een diamant of edelsteen

De keuze van de steen is een van de belangrijkste beslissingen bij een verlovingsring. Diamanten zijn de meest populaire keuze, maar er zijn ook andere edelstenen, zoals saffieren, smaragden of robijnen. Dat zijn leuke alternatieven. Ga je toch voor een ring met een diamant? Denk na over de “vier C’s”: carat (karaat), color (kleur), clarity (helderheid) en cut (slijping). Dit alles samen bepaalt de kwaliteit en de prijs.

Ringstijl

Kies een ringstijl die bij je partner past, of het nu gaat om een solitaire, meerdere stenen, modern of vintage ontwerp. Heb je twijfels? Kies dan voor een eerder sober ontwerp dat altijd modieus blijft. 

Ringmaat

Zorg ervoor dat je de juiste ringmaat kent voordat je een verlovingsring koopt. Je kan dit discreet achterhalen door bijvoorbeeld een bestaande ring mee te nemen naar de juwelier om de maat te laten bepalen. De meeste juweliers bieden een gratis vergroting of verkleining aan moest de ringmaat toch niet kloppen.

Maak het persoonlijk

Overweeg om de ring te personaliseren met een gravure. Dit kan een kort tekstje zijn met een speciale betekenis, de datum van het aanzoek of de datum van jullie eerste date. Let er wel op dat de gravure soms beperkt is in lengte, afhankelijk van de afmetingen van de ring. 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *